מי שמעולם לא שמע על פנדורה פשוט לא יודע שהוא הפסיד את אחד הדברים הכי טובים באינטרנט שכבר לא ניתן לקבל (ובחינם). את מי שכן שמע על פנדורה, אבל לא השתמש בה באופן שוטף, לא ממש מעניין לשמוע. הקטע הבא מוקדש בעיקר לאלה שפנדורה הפכה להיות הפסקול שמלווה את רוב זמנם מול המחשב, כמוני.
בעקבות החסימה של פנדורה למשתמשים שאינם מארה"ב, נאלצתי למצוא פתרון אחר כדי לענג את אוזני. אמנם, ישנה דרך להגיע ולהנות מפנדורה למרות היותנו באזור שאינו נחשב חלק מהכפר הגלובלי, אבל אני לא יודע עד כמה זה חוקי… למי שמעוניין, דיברתי על זה בתגובות אצל יובל.
בכל מקרה, הפתרון שכרגע משמש אותי, לפחות עד שפנדורה תחזור, הוא last.fm. מדובר בעוד רדיו אינטרנטי, אבל עם הבדל קל בינו לבין פנדורה.
מה שפנדורה ניסתה לעשות, בהצלחה יחסית, הוא לקלוע לטעם שלך תוך שימוש בכל מיני קריטריונים שמובנים במוזיקה עצמה (סגנון הקולות, שימוש במקצבים, כמות כלי ההקשה וסוגיהם, השפעות אתניות וכו'). למשל, אם אני בוחר להאזין לפרודיג'י, אז כתוצאה מסוג המוזיקה עצמה, פנדורה תשמיע לי גם את האחים הכימיים, וייתכן שגם את מובי (שאותו אני פחות אוהב). בכל מקרה, הבחירה תהיה לפי אותם קריטריונים שמיוצגים בפרויקט הגנום המוזיקלי, עליו פנדורה מתבססת.
האתר השני, last.fm, עושה זאת על-ידי המלצה של מוזיקה שמשתמשים אחרים שומעים ואשר תואמים למה שאתה מאזין לו. כלומר, אם ניקח את הדוגמא שהצגתי, אז כשאבחר לשמוע את הפרודיג'י, אני אשמע גם את האחים הכימיים רק אם משתמשים אחרים הקשיבו להם גם כן וציינו אותם כמשהו שמוצא חן בעיניהם. כלומר, אני תלוי בהעדפות של אחרים. לעומת זאת, ל-last.fm יש תוכנה שניתן להוריד למחשב המקומי, ואשר יכולה להתממשק עם נגן המדיה המועדף (itunes או wmp למשל) ולהשתמש במה שאתם שומעים בבית כדי להמליץ על משהו משלהם, שזה באמת נחמד.
בסופו של דבר, האפקט הוא די דומה, אם כי לכל אחד מהשירותים יש את היתרונות והחסרונות שלו. לדוגמא, last.fm הוא כלי טוב להפיכת אמנים חדשים לפופולריים באופן מהיר יחסית בגלל האופי ה"רשת-חברתי" של השירות. למאמר מעניין בדמיון והבדלים שבין השירותים, הקליקו כאן.
כמובן שאלו לא השירותים היחידים שיש, ואני בטוח שיש כמה שאתם מכירים שעדיין לא שמעתי עליהם, ואני אשמח אם תספרו לי עליהם בתגובות. אלה שכן שמעתי עליהם וחשבתי שיהיה נחמד להזכיר אותם הם:
finetune – אתר שמזכיר לי קצת את last.fm, אבל בפעם הראשונה שניסיתי להגדיר לי משהו להאזין לו, זה היה מסורבל, ולא ידידותי. האתר גם איטי למדי. נסו בעצמכם. אולי תהנו.
Critical Metrics – אתר עם רעיון מעניין. הוא ממליץ על מוזיקה בהתאם לביקורות והמלצות של גופים מוכרים כמו מגזינים (רולינג סטון, אנטרטיינמנט וויקלי, וכדומה) וגם מפנה למקומות באינטרנט בהם ניתן להשיג את אותו שיר/אומן/אלבום (בעיקר חנויות מקוונות כמו iTunes ונאפסטר, אבל יש גם הפניות ליוטוב). רעיון נחמד ושימושי בעיקר למי שרוצה לדעת מה חם כרגע (בארה"ב כמובן), או מחפש להיטים עכשויים. גם האתר הזה איטי למדי.
אחרון ובאמת חביב, הוא השירות musicovery, ולדעתי ההסבר הכי טוב יהיה שפשוט תיגשו לשם ותעקבו אחרי ההוראות. בפעם הראשונה שניגשתי לאתר הזה, נזכרתי באתר liveplasma שמאפשר לכם להציג באופן חזותי את הקשר שבין ההעדפות שלכם וכיצד הן מתקשרות לזא'נרים/אמנים אחרים בתחום המוזיקה, וגם בתחום הקולנוע.
נראה לכם שגם לכם יש על מה להמליץ? השמיעו את קולכם בתגובות!
אוקי, בלוגמוזיק.נט, שעניין החוקיות שלו ככל הנראה מוטל בספק, או שלא… אני לא בטוח, מהווה חלופה נהדרת באמצעות הSmart Playlist שךלו, אני ממש נהנה מהתוכן.
פינגבק: G33K » ארכיון » על בוא יא מניאק כתחליף לפנדורה
רוני יניב (http://snipurl.com/1kb4m), שערך סקירה דומה של תחליפי פנדורה, ממליץ גם על musicovery.com, אולי הציורי מכל קודמיו
http://www.haaretz.co.il/captain/spages/859491.html
פינגבק: על בוא יא מניאק כתחליף לפנדורה | האויב הציני
ממליץ בחום על ג׳מפרי אתר חדש יצירת פלייליסטים עם חברים, שמיעה מיידית, לפי דעתי לוקח את השאר